„Лудия Макс: Пътят на яростта“ утвърждава силата на жените

„Лудия Макс: Пътят на яростта“ (Mad Max: Fury Road) е каскадно преследване, в което по страхотен начин се изобразява силата на жените в свят без надежда. Присъствието на Макс е второстепенно в по-­голямата част от филма. Историята обаче се разкрива през неговите очи. Макс става и по­-видим в края на лентата, когато сюжетът се нуждае от решение.

„Лудия Макс: Пътят на яростта“ е четвъртият филм от поредицата „Лудия Макс“, като първите три излизат в края на 70­-те и 80-­те години на миналия век. Фактът, че филмът е от 2015 година определено го различава от предишните три. Ефектите са на ниво, а каскадите ­  изключително динамични. Почти няма момент във филма, който да не е напрегнат. Музиката, създадена за „Пътят на яростта“ и основно композирана от холандския мултиинструменталист Junkie XL , прекрасно пасва на динамичното действие.

Кинематографията също е на ниво. Режисьорът Джордж Милър определено обира овациите с изобразяването на сюжета. Героите се променят, развиват емоционално и създават връзка един с друг в действие почти без диалог. Филмът е движение. Почти всичко се развива в малкото пространство на движещ се автомобил. Милър обаче контролира всеки кадър. Получава се една много плътна история и много качествен екшън.

Статията първоначално е публикувана в TrueStory.bg.